Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az emotional vagyis érzelmes szóból ered ez a kifejezés, amit mi magyarok lerövidítettünk „emo”-ra. Nincs olyan hogy „emos”, csak olyan hogy emo. Hisz olyat sem mondunk, hogy „rockeres„ vagy „rapperes”. Hazánkban jelenleg ez az egyik legelterjedtebb stílus. Nagyon sok követője lett az utóbbi pár évben.A köztudatban az emberek úgy vélik hogy aki emo zenét hallgat, az magába fordul, depressziós és gyenge idegzetű ember. Szerencsére ez nem így van! Igaz, hogy a fiatalok egy része a serdülőkorba lépve érzékenyebbé válik, kicsit többet sír és elzárkózik a külvilágtól, de ez nem feltétlenül utal depresszióra vagy idegrendszeri problémákra! Sajnos a stílus elterjedéséből kifolyólag egyre több tévhit került szóba az emoval kapcsolatban, ami köszönhető a divat emoknak vagyis a poosereknek!Poosereknek hívják azokat az emokat, akik nem értik, hogy mit is jelent ez az életfelfogás, akik csak azért öltözködnek úgy mert tetszenek nekik az emo ruhák. Ők csak szégyenítik az igazi emokat, és miattuk sokan meg is vetik őket, mert a divat emok állandóan sírnak, az ereiket vagdossák és állítólag öngyilkosak szeretnének lenni mert hogy „szörnyű az életük”.

 

 

^^és akkor még csodálkoznak hogy utáljuk őket -.-" meg ha ennyire meg akarnak halni akkor mér nem teszik meg? x) legalább nem szégyenítenének minket :D

 

szal az emok: -nem sírnak minden xaron

                          - nem vagdossák magukat

                          - nem depóznak minden adandó alkalommal

                          - nem akanak meghalni, örülnek az életüknek

 

                                 ^^ha ismersz olyan emot aki ezt csinálja annak barátokra, megértésre és szeretetre van szüksége! ne hagyd magára! légy mellette amikor csak lehet!

                         - védik az állatokat

                        - megvetik az erőszakot

  - nevükben a xXx 3 dolgot tilt:
                           no cigi, no pia és no drog...de ezt ma már ki tartja be? xD

                        -néhányan vegák is, az állatok iránti tiszteletből

 

 

pooser barátaink:   - mindig sírnak ha vmi nem teccik nekik -.-"

                        - depóznak minden xaron

                        - vagdossák magukat

                       - mutogatják a vagdosott kezüket..-.-"

 

  jajj meg a zene xD az egy szép dolog x)

kis pózer barátaink max 3 bandát tunnak felsorolni xD

ebből a 3bandából 2tuti h a Fall out boy és a My chemical romance x))) <---részvétem nekik x) no meg sztem lassan AFC-t is minden pózer említeni fogja sajna..pedig kár érte x( jó zenét nyomnak x(

 

Emo mint stílus 

Sok téves elméle él az emo stílus követőíről. Sokan azt hiszik, hogy ezek az emberek vágsossák magukat, gyenge idegzetüek.. de ezek téves állitások ( bár van ilyen is). Az emosok sokan sírnak és hamar elérzékenyülnek. A kihívó öltözet arra szolgál, hgy felhívják magukra a figyelmet, hogy ok is az emberiséghez tartoznak, kitaszitottnak érzik magukat. Ezzel is jelezba, hogy vannak még ilyen lázadok.. Azt emo fiúk is ezért csókolják meg egymást, de ha követője akarsz lenni ennek a stílusnak, akkor nem fontos így öltözködni és nagyon eldurvulni, szüvel nem éri meg saját magaddal hülyeséget csinálni. Az igazi emosok sokat filoznak a világ problémáival, az élet dolgain, az érzelmeken..

 

Emo mint zene

Körülbelül a 90-es évek közepén jelent meg ez az alternatív zenei irányzat. Punk-pop öltözete a harcora elemeivel. A szüövegek az énekesek érzelemvilágáról szólnak, a szerelemről és a bánatról egyaránt. Érzelmekkel telített dalszövegek, amelyeket gitárszólókkal és dobelemekkel fűszerezve adnak elő. Amerikában egyre nagyobb a rajongó táboruk ezeknek a zenekaroknak.

 

 

 

 

 

 

               ^^na ThE eNd

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.